Topplinje
Mylinglogo
Detta är konst

Gränsfortet

Strax norr om gränsen mot soldarn ligger ruinerna av ett gammalt fort. Enligt befolkningen i dess närhet hemsöks det av spöken och i dess källarvalven lär det även finnas en stor skatt som väntar på den som är modig nog att bege sig ner i dem (Gränsfortet finns dessutom markerat på denna karta).

Spökena

För ca hundra år sedan var ruinen hemvisst för ett mycket brutalt rövarband som spred skräck och förödelse i området. Byborna i de närliggande byarna bad förgäves om hjälp från Frijarlen men han ville av någon anledning inte göra något åt rövarna. Till slut tog bönderna saken i egna händer och begav sig upp till det gamla fortet beväpnade med hackor, spadar och pilbågar. Bönderna besegrade rövarna och rövarhövdingen och de rövare som överlevde striden stängdes in i fortets källarvalv för att svälta ihjäl. Rövarnas osaliga själar lär enligt bönderna i trakten fortfarande hemsöka ruinerna.

Skatten

Rövarnas plundringsbyte hittades aldrig och detta har gett upphov till legenden om att en stor skatt skall finnas gömd uppe i fortet. Hur vida det ligger någonting i dessa påståenden är dock oklart eftersom det inte är självklart att ett framgångsrikt rövarband blir speciellt förmöget i Asharien.

Bild

Skapat av Zadrith (Tomas Brattström)

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: