Topplinje
Mylinglogo
Detta är konst

Damariska Ordnar

Bild

Renhetens Brödraskap

Renhetens Brödraskap är en liten fanatisk orden som kämpar för världens renhet så som de ser det. De är tillhör Ikonoklasterna som förstör och slår sönder bilder och statyer föreställande Daak, då de är hädiska. Alla som inte tror på Daak som den ende guden eller som sysslar med magi i någon form ska utrotas efter att de under tortyr omvänts, och man ser ner på alla andra raser än människor. De är klädda helt i vitt, med ett silverkors broderat på bröstet. Ordens kapitelhus finns i alla Damariens städer.

Antagningskrav: Svuren till Daak. Svårt slag (Ob4T6) mot VIL. Att man är en människa.

Tabun: Daakkyrkans sju blasfemiska synder. Att ha sexuella förbindelser med andra raser än människor.

Förpliktelser: Att söka syndaförlåtelse för sina profana synder och att göra bot för sina dödssynder.

Färdigheter: Jargisk Skrift, Stridskonst: Riddarträning.

Titlar och grader: Se tabell RI-67 i modulen 'Riddaren'.

Bild

Bild

Väktarna av Den Vita Fjädern

En orden som grundades av en av Thamas Vitfjäders mer förtrogna och framstående riddare. Orden strävar efter lugn och kungens ordning i Damarien, och är involverad i förföljandet av religiösa oliktänkande. Orden har ett ganska brett kontaktnät med angivare utplacerade över riket.

Antagningskrav: Svuren till Daak. Lojal mot Thamas Vitfjäder. Svårt slag (Ob4T6) mot VIL.

Tabun: Daakkyrkans sju blasfemiska synder.

Förpliktelser: Att söka syndaförlåtelse för sina profana synder och att göra bot för sina dödssynder.

Färdigheter: Jargisk Skrift, Stridskonst: Riddarträning.

Titlar och grader: Se tabell RI-66 i modulen 'Riddaren'.

Bild

Drunokiska ordnar

Bild

Ghazgûs Spindlar/Spindlarna

Copyright © Hjalle (Hjalmar Dunås)

Historia

Vid tiden före Jargiens slutgiltiga invasion av Drunok hyrde den nykrönte konungen Akala Gahallan III ett antal legoknektsförband att skydda de västra delarna av landet. Främst hyrdes caseriska och ashariska band, samt ett par raunländska, men även ett tirakiskt band, Ghazgûs Spindlar. När ett av det ganska blodfattiga krigets få stora slag stundade tycktes segern solklar för det numerärt totalt överlägsna jargierna. Den drunokiske fältherren, Furst Anin Aros, skulle just lämna vit flagg och därmed förhindra att styrkorna blev brutalt slaktade och förnedrade som de hade blivit i ett eventuellt fältslag - när Ghazgûs Spindlar störtade ned för höjden där styrkorna stationerat sig. Med full kraft närmast rammade de den jargiska sköldmuren och plöjde genom den välorganiserade hären. Med stridsraseriets enorma styrka och tirakers väldiga mod slaktades legionärerna, men inte utan att tirakerna led förluster. När Spindlarnas anfall började mattas stormade raunernas ryttarhär ned, och ashariernas bågskyttar lät pilar hagla över en skräckslagen och fullkomligt överrumplad jargisk härspillra. Från andra hållet strömmade caseriska soldater och inhemska riddare. Inom loppet av en timme var alla fiender dräpta eller tillfångatagna. Många legoknektar hade dock stupat. Av Ghazgûs Spindlar återstod bara en handfull, men det var dessa som hade lagt grunden till segern och de hyllades som hjältar. Snart ryktades det om dessas hat mot jargierna (fast det kan sägas att de hade stridit likadant om jargierna hyrt dem) och unga män i Drunok som fått sina hem brända av jargier greppade en yxa och sökte sig till orden - ty orden var den status som legoknektsförbandet nu fått. Inte bara illa utrustad milis anslöt sig - även riddare, soldater och t o m vapenmästare. Snart bestod Spindlarna av långt fler människor än tiraker. Av de nästan hundra tirakerna som utgjort legoknektarna återstod bara nio stycken, och drygt hundra människor (och otroligt nog ett par pyaralver) hade tagit de fallna kämparnas plats.

I nästa slag, det avgörande, gick det betydligt sämre, ja riktigt uselt. 82 ordensmedlemmar stupade, varav alla nio tiraker och de flesta milismän. Slaget vanns av hämndlystna jargier, återigen med en numerär överlägsenhet.

De tjugo kvarvarande flydde, med än starkare jargienhat i sina hjärtan. Dessa bestod av blott fem forna milismän, tre riddare, två vapenmästare, en av pyaralverna och nio krigare. De tog sin tillflykt till en hemlig ort i nordöst, men ett par av milismännen lämnades kvar i Arlon för spionage och värvning av nya medlemmar. Då och då utförde de sabotage mot den jargiska delegationen.

Jargierna utlyste en belöning på 50 jargiska guldsolidor för den som kunde avslöja ordens högkvarter, och det var nu en av milismännen i Arlon, som första och sista ordensmedlem, bröt mot ordens främsta tabu. Han sålde sig till Jargien och gick i deras tjänst. Emellertid upptäckte den andra milismannen detta efter bara ett par dagar. Med bara näven slog han sin kamrat medvetslös och red i ilfart med honom till högkvarteret, för att varna orden om jargierna och ge Dor, förrädaren, sitt rättmätiga straff. När en jargisk trupp anlände till högkvarteret var detta tomt och evakuerat så när som på Dors huvud som satt på en påle alldeles utanför den gamla ruinborgen...

Nutid

Numer är orden, Spindlarna, närmast mytomspunnen - och starkare än någonsin. De gäckar jargierna ständigt och dessa har höjt priset till hela 150 guldsolidor till den som avslöjar ordens nya gömställe. Ingen av Spindlarna har dock någon större lust att sluta som Dor, så högkvarteret är och förblir hemligt. Det ryktas i Arlon att de döljer sig någonstans i Ramdor - dit vill dock inte jargierna på några villkor.

Ordensdräkt

Ingen, men alla har en liten tatuerad spindel på bröstet, även kvinnliga medlemmar.

Ordensherre

Ingen mindre än milismannen som avslöjade Dor. Hans namn är Corben Puagor, och han har nu vuxit från en fattig bondson utan hem och med familj dräpt av jargier till en stolt och vapenskicklig krigare, en genial stridsstrateg, och ledare för Drunoks mest berömda orden.

Stridsutrustning

Mycket varierande - dock långt mycket bättre än för tio år sedan. Alla är mycket skickliga i strid. Fjällpansarharnesk, rundsköld och långsvärd är en vanlig beväpning. Så gott som alla brukar dessutom ett avståndsvapen hjälpligt.

Antagningskrav: Svära att bekämpa Jargien och inte avslöja något om orden.

Tabun: Förräderi mot orden, vägra hjälpa ordensmedlem i stor nöd.

Förpliktelser: Bekämpa Jargien.

Färdigheter: Etikett, Förhöra, Förklädnad, Gömma, Historia, Krigsföring, Speja, Undervisning, -Vapenfärdighet-.

Titlar och grader: Se tabell V-2 i modulen 'Vapenmästaren'..

Bild
Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: