Topplinje
Mylinglogo

Frilansare - Privateers!-illustratör sökes

Vi söker flera skickliga illustratörer till Privateers!. Du måste kunna måla små bilder som illustrerar kortinnehåll. Det kan handla om enstaka föremål, en eller flera personer, skepp, monster, magiska föremål och dylikt.

Arbetsuppgifter

 • Massproducera små färgbilder till brädspelet Privateers!. Det handlar främst om grupper av människor, enstaka föremål och olika sorters last och skatter. Det är en fördel om du är duktig på speed painting. Bilderna kan sedan återanvändas i våra rollspel.

Kunskapskrav

 • Viktigast är pålitlighet och ärlighet. Du måste kunna göra det du åtar dig och göra det inom rimlig tid eller till satt deadline. Kan du inte göra något färdigt är det viktigt att du är ärlig och säger till i god tid. Hellre att vi blir lite besvikna än ihjälstressade när vi försöker hitta en ny illustratör i sista sekunden.
 • Du måste vara självgående till stor del och ha disciplin nog att måla utan att någon tjatar på dig.
 • Du måste kunna måla realism och/eller fantasy i färg (eller har rätt förutsättningar och vilja lära dig). Inga kantlinjer och bakgrund till alla bilder är ett krav.
 • Du måste godta våra riktlinjer och regler enligt nedan.
 • Du måste vara bra på att kommunicera och inte tveka att fråga om det är något som är oklart.
 • Du måste kunna göra efterforskningar angående mode, skepp och arkitektur och pricka rätt på period.
 • Du måste kunna måla texturer och ytor så att de inte ser digitalt plastiga ut.
 • Du måste kunna hantera proportioner och perspektiv.
 • Du måste kunna hantera ljus, skuggor och hur ljus lyser upp.
 • Det är en fördel om du ger oss tillåtelse att korrigera mindre konstigheter, problem med ljus, proportionsfel och dylikt. Men det är INTE ETT KRAV. Det är bara en sak som vi har märkt snabbar upp allt en del.

Lön

Lön sätts individuellt efter kunskapsnivå, hur mycket arbete vi får lägga ner själva och beroende på en bilds storlek och detaljnivå. Avancerade och mycket välgjorda bilder kan vi också betala en del för. Vi följer den betalningsnivå som andra stora svenska rollspelsutvecklare följer, så länge som du inte bönar och ber om att få arbeta gratis.

 • I normala fall kan vi erbjuda upp till 100 kr eller motsvarande i produkter för en bild till ett kort eller bricka. Då bilderna är relativt små och kommer att vara ungefär 10 cm i bredd i tryck som allra mest kan de oftast göra på relativt kort tid. En bonus betalas ut beroende på hur bra Kickstartern för Privateers! går, vilket gör att vi kan betala som mest runt 200 kr per föremålsbild och 600 kr per person-/händelse-bild om det går riktigt bra.
 • Ett boosterpackomslag (stor som en kortleksask) kan vi betala upp till 500 kr eller motsvarande i produkter för. En bonus betalas ut beroende på hur bra Kickstartern för Privateers! går, vilket gör att vi kan betala som mest runt 4000 kr per omslagsbild.
 • Ett porträtt eller en kortbaksida kan vi betala 300 kr eller motsvarande i produkter för. En bonus betalas ut beroende på hur bra Kickstartern för Privateers! går, vilket gör att vi kan betala som mest runt 2000 kr per bild i den storleken.
 • Vi ger dig gärna betalt i produkter eller en mix av produkter och reda pengar om du så vill.

Med det sagt blir vi jätteglada om du vill arbeta för oss gratis, i utbyte mot produkten, en symbolisk ersättning eller annat. Vill du bli upplärd kan vi till exempel ge bra och konstruktiv kritik tillsammans med oräkneliga tips i utbyte mot dina bilder. Tina Engström har lång erfarenhet av att måla och analysera bilder, och är bättre på att se vad som saknas eller behöver justeras i en bild än vad hon är på att faktiskt måla. Utnyttja gärna kunskapen om du känner att du inte redan är en mästare.

Pengar betalas ut mot antingen betalningsuppmaning eller faktura. Du väljer hur du vill göra. Vid det förstnämnda är det din egen skyldighet att betala eventuell skatt på inkomst på hobbyverksamhet.

Riktlinjer och regler

Det finns några saker som du måste vara medveten om innan du börjar måla för vår räkning, det är hur vi hanterar rätten till bilder och vad vi förväntar oss av dig.

 • Du får i normala fall ett exemplar av de verk som du har bidragit till, så länge som det är vi som publicerar dem.
 • Det är bra om du skriver under dina verk.
 • Ditt namn kommer att synas i boksupplement som du bidrar till.
 • Du behåller naturligtvis upphovsrätten till dina verk. Du kan inte göra dig av med den enligt svensk lag.
 • Du måste vara medveten om och acceptera att vi ofta beskär bilder för att passa layout och sättning av text. Detta inkluderar att fem millimeter skärs bort i utfallet för bilder som ligger längs en sidkant. När det gäller utfallet är det din skyldighet att lägga en eventuell signatur så att den inte skärs bort bara för att den ligger inom 5 mm från bildens kant. Har du följt våra riktlinjer kommer vi att säga till dig att flytta signaturen, alternativt göra det själva, om beskärning skulle ta bort den. Vi gör i normala fall allt för att så mycket som möjligt av en bild ska komma med.
 • Små färg- och kontrastjusteringar kommer alltid att göras inför tryck, liksom färgkonvertering om fel profil levereras. Det är standardförfarande och är ett krav för att att bilder inte ska riskera att få fel utseende efter tryck. Varje tryckeri har sina egna krav och inställningar och varje typ av papper kräver egna inställningar. Vi kommer inte att be dig om lov för detta, eller ens visa upp resultatet, då det dels är något som alltid görs och dels skulle ta värdefull tid som vi hellre lägger på annat.
 • Bilder måste levereras i rätt storlek. De ska vara 300 dpi och minst 2000 pixlar i bredd, om inte annat anges. Digitalt målade bilder måste målas i minst den upplösningen, inte skalas upp efteråt.
 • Var beredd på att du kan komma att få göra om vissa bilder, justera dem något, eller måla om en del av en bild för att de ska kunna användas. Vi kan inte betala för bilder som vi inte kan använda, så de måste bli rätt för att du ska få ersättning för dem. Här är det viktigt att fråga vid tveksamheter och fråga om du undrar över motivet eller olika detaljer.
 • Du kommer att arbeta relativt fritt efter ett skrivet bildmanus. I vissa fall får du till och med välja ett av flera motiv för en specifik bild.
 • Vid eventuell betalning kommer du att få skicka en betalningsuppmaning tillsammans med reglerna som gäller för hur vi får använda bilderna. Vi har ett färdigt avtal baserat på allt som står på denna sida. Du tittar igenom den, sätter ihop exakt summa och skickar över till oss. Avtalet inbegriper att vi får använda en bild hur vi vill till spel och inom spelmarknaden, samt för marknadsföring för detta eller MylingSpel. Många bilder kan komma att användas till flera produkter, speciellt när det gäller bilder till Pirater!, En Garde! III och Privateers!. Avtalet anger även att vi får använda bilden under obegränsad tid, om inte företaget säljs eller läggs ner, samt att vi får ensamrätt till att nyttja bilden i kommersiellt syfte.
 • Du kommer alltid ha rätt att visa upp dina bilder och sälja enstaka reproduktioner i konstsyfte. I vissa fall kan vi dock be dig att inte visa upp dina verk förrän produkten har släppts.

Stilinformation

Realistisk stil utan konturlinjer, helst så lika Tina Engströms bilder som möjligt för att få spelet enhetligt. Proportioner och perspektiv ska se rätt ut, färger ska vara realistiska och inte pastellaktiga. Det är viktigt med ljus och skuggor i bilderna.

Ytor är väldigt viktiga, en grusväg ska se ut som en grusväg och en trävägg ska inte vara helt plan. Mycket är dessutom smutsigt och högar med skräp ligger ofta på gator, så fläckar, smuts och ojämnheter bör förekomma på de flesta utam de finaste ställena.

Historiskt korrekt mode och arkitektur är viktigt och beror på produkten bilden ska vara till. Stilen är annars senbarock till rokoko runt 1730. Renässans är för tidigt och både de klassiska kringelaktiga perukerna och napoleansk stil är för sent.

Spelet är smutsigt och mörkt med mycket sociala kontraster. Se till att det också syns i bilderna. Det är dock ett brädspel så sexuellt våld, genitalier, våld mot barn och dylikt får inte förekomma. Gränsen går någonstans vid nakna bröst, blodigt våld och ockulta ritualer.

Människorna har en helt annan stil än dagens. De fattiga är smutsiga, med slitna kläder. Rika är oftast mycket blekt sminkade med rosiga kinder och överdådiga kläder. Mäns rockar var ofta kraftigt utsvängda och stärkta för att ge en fin trattform. Alla kvinnor utom de fattigaste eller mest äventyrliga bär korsett eller snörliv. En riktig kvinna ska kunna nå runt sin midja med båda händerna, och brösten ska tryckas ihop så att de är i stort sett flata utom precis ovanför korsetten. Där kommer de att sticka upp som två bollar på alla utom de riktigt smala. Arbetare har dock inte riktigt lika hårt snörda liv, men ändå mer än vad som verkar naturligt. Överdriv så brukar det blir rätt!

Eller, försök efterlikna Pirates of the Caribbean så blir det oftast rätt (förutom uniformer och peruker, vilka till stor del är för sena för Privateers!).