Mylinglogo

World of Near

Bild

Detta är en stor och färgstark fantasyvärld som fungerar ihop med spelsystemet Solar System. Tillsammans bildar de rollspelet som kallas The Shadow of Yesteryear.

TSoY är ett traditionellt fantasyäventyrsrollspel där spelgruppen skapar hjältemodiga karaktärer och historier.

The World of Near är även icke traditionellt inom fantasyspel eftersom det är en stor setting som ställer sig mot mysticism, men som fokuserar på mänskligheten. Spelvärlden kan sammanfattningsvis beskrivas i följande punkter:

1. Inga gudar. Alla val karaktärerna gör i sina äventyr är deras egna. Ödet kan ha en viss makt, men det är en makt som styrs av människor och ingenting garanterar att som sker är moraliskt rätt och riktigt. Hur ödet skall styras väljs alltid av spelarna kring bordet.
2. Inga monster. Problemen som karaktärena i spelet ställs mot är inte orsakade av oöverskridlig ondska som man sedan kan förstöra. Det finns vilda djur och skräckinjagande saker i världen, men de är konsekvenser eller symptom, inte en grundläggande orsak till problem.
3. Bara folk. Det finns gott och ont i världen, men det är alltid skapat av folk, människor eller inte. Spelarkaraktärer kan vara orsaker, eller reagera på händelser orsakade av andra; oavsett så måste de göra sina egna val och bemöta andras val utan att någonting vägleder dem utom deras egna övertygelser.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: