Mylinglogo
BildBild

Ett actionrollspel som tar dig bortom dina värsta mardrömmar!

Under århundraden har mörka magiker öppnat portaler till andra världar och dimensioner. Otaliga varelser har smitit igenom dessa och infekterar vår värld. För att stoppa detta skapades Organisationen, en sammanslutning utan namn eller symbol. Som spelare ikläder du dig rollen som en av Organisationens agenter och bekämpar mörkrets makter.

Portal är ett enkelt och snabbspelat rollspel som utspelar sig i nutid. Som agent ställs alla dina färdigheter och förmågor på sin yttersta spets. Det enkla systemet gör Portal till ett utmärkt nybörjarrollspel.

Innehåll

Regelboken innehåller all information som behövs för att spela. Detta inkluderar bland annat:

  • Ett enkelt regelsystem som har vissa likheter med Basic Roleplaying, och därmed gamla Drakar och demoner.
  • Regler för att skapa rollpersoner som är medlemmar av Organisationen. Välj mellan sysslor och yrken som empat, inkvisitor, magiker, präst, soldat och fältbibliotikarie.
  • Regler och beskrivningar av speciella förmågor, magi, psikrafter och gudagivna krafter för ett mer omväxlande och spännande spel.
  • Ett enkelt och traditionellt stridssystem som är lätt att sätta sig in i.
  • Ett system för erfarenhet som också inkluderar befordringar inom Organisationen.
  • En genomgång av de monster och väsen som rollpersonerna kan tänkas möta. Varje varelse är klassificerad enligt Organisationens eget system och beskrivs bland annat med den information som rollpersonerna kan finna i Organisationens eget arkiv.
  • En genomgång av teknologi och föremål som rollpersonerna kan tänkas stöta på eller som de har som standardutrustning. Här finns allt från armdator med permanent länk till det stora arkivet och laservapen till magiska föremål och heliga artefakter beskrivna.
  • Ett komplett nybörjaräventyr tänkt att fungera som introduktion till spelvärlden och spelet.

Utöver denna bok behöver du endast penna, medspelare samt tärningar. I spelet används 10-sidig, 100-sidig, 6-sidig och 4-sidig tärning.

Boken

Boken är tryckt i A4-format med mjukpärm och svartvit inlaga. Sammanlagt har boken 80 sidor. Texten är överlag ganska stor och lättläst. Att läsa igenom och börjar spela tar därmed inte någon längre tid.

Regler

Systemet är traditionellt uppbyggt med egenskaper och färdigheter. Egenskaperna räknas i värde och nivåer. Nivån bestämmer bland annat vilka besvärjelser och krafter som rollpersonen kan lära sig, men även hur bra rollpersonen är i sina egenskaper.

Färdigheter räknas i procent, för att göra det enkelt för nybörjare att greppa. Färdighetsvärdet anger med andra ord exakt chansen att lyckas. Resultatet av tiotalstärningen, den så kallade effekten, visar sedan hur väl slaget lyckas, Svårighetsgrader räknas i minsta effekt som krävs för att lyckas. Inga modifikationer eller annat jobbigt behövs för att hantera systemet.

Stridssystemet är handlingsbaserat och varje kombattant agerar i tur och ordning tills de har slut på handlingar. Försvar sköts genom att använda upp handlingar som inte redan har förbrukats. Vid en träff används effekten som grund för skadan, medan entalstärningen för anfallsslaget används för att se var attacken träffar. Enkelt och lätt att hantera.

Övrig information

Portal trycktes 2005 som en del i en plan att få ut ett bra och enkelt nybörjarrollspel på den svenska rollspelsmarknaden. Tyvärr gjorde vissa händelser att författaren inte hade tid och möjlighet att marknadsföra och sälja spelet när det väl kom tillbaka från tryck. Spelet har därför legat i ett garage ända tills nu, när MylingSpel fick kontakt med författaren och blev intresserade av spelet.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: