Topplinje
Mylinglogo
Detta är konst

Karlis anteckningar

Här hittar du lite introduktion och information om ett utforskningsäventyr som jag spelar just nu. Det är inget komplett äventyr och jag har inte skrivit ner mycket mer än informationen som finns utlagd här men kanske ändå kan vara användbart för någon.
- Zadrith (Tomas Brattström)

Bild

Det började skymma medan Karlis och Joar högg sig fram genom de täta Radhobuskarna som fullkomligt dominerande växtligheten på Dom Ezaars slutningar på den höjd där det blivit för kargt och svalt för de mäktiga Flahträden. De turades om att hugga, och för närvarande var det Karlis som gick i täten och röjde väg med sin vid det här laget ganska slöa huggkniv. Kombinationen av Radhobuskarnas hårda grenar och deras sega kåda gjorde att de var tvungna att varje kväll ägna mycket tid åt att få knivarna i gott skick för morgondagens utmaningar.

Karlis stannade till och torkade svetten ur pannan med tunikans en gång i tiden vita ärm. Sedan drog han upp kompassen ur sin bältesväska för att kontrollera deras färdriktning. Som vanligt hade de börjat svänga av lite för mycket mot väster och utan kompassen hade de säkert, för länge sedan, börjat gå i cirklar i detta hav av mörkgröna blad och stora rödorangea blommor. Efter att ha druckit en munfull vatten från sin fältflaska återgick Karlis till att långsamt hugga sig fram genom buskagen. Efter ytterligare ett halvt glas av vägröjande skymtade han en glänta framför sig och han skulle just tala om för Joar att han trodde sig ha hittat deras rastplats för natten när han fick syn på någonting som fick honom att svälja hårt samtidigt som han vifta frenetiskt åt Joar att backa tillbaka samma väg som de kommit.

Framför dem i gläntan satt fyra väldiga minotaurtjurar och kalasade på resterna av något olycksaligt djur som de dödat. Karlis hade aldrig stött på några minotaurer under sina tidigare resor, men han hade hört att de var ett våldsamt och blodtörstigt släkte och han hade ingen lust att stanna kvar för att ta reda på om dessa påståenden var sanna.

Karlis började backa tillbaka in i buskaget samtidigt som han bad en stilla bön till Aurias och Pelias att de skulle spara hans liv och inte låta dessa känna vittringen av honom.

Bild

Introduktion

Karlis anteckningar är ett litet utforskningsäventyr som jag just nu spelar med min spelgrupp. Äventyret började med att gruppen stötte på liket efter den olyckssalige kartritaren Karlis som just blivit ihjälslagen av några minotaurer. I hans ryggsäck hittade de en karta och hans reseanteckningar vilket var tillräckligt för att väcka deras nyfikenhet. Jag har inte gjort mycket mer än kartan och anteckningarna och vill i vilket fall som helst inte avslöja någonting mer här eftersom min grupp spelar detta äventyr just nu. Kanske kommer det mer i framtiden kanske inte. Är du nyfiken på hur jag har tänkt mig de olika platserna som förekommer i reseberättelsen får du gärna skicka ett mail till mig så ska jag svara efter bästa förmåga.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: