Topplinje
Mylinglogo

Mylingmedarbetare - Illustratör sökes

Vi söker en skicklig och mångsidig illustratör och konceptkonstnär som vill bli en permanent del av MylingSpel.

OBSERVERA att detta är en hobbysyssla. Du kommer att tjäna lika lite (läs inget, så du kommer i och för sig att tjäna lite mer än oss eftersom vi andra ofta betalar för att få göra spel) som vi andra i företaget. Å andra sidan, om vi någonsin skulle börja tjäna på spelen, skulle du också få ut lämplig del i pengar.

Vad du kan förvänta dig

 • Du kommer att få en hel del utmanande uppgifter att sätta tänderna i. Du väljer dock helt fritt vad du vill måla av det som skribenterna behöver. I de flesta fall arbetar du antingen efter ett färdigt bildmanus som du väljer intressanta motiv ifrån, eller så för du en diskussion med skribenten som behöver bilder där ni kommer fram till vad som behövs tillsammans.
 • Det som det finns mest att göra till är En Garde! III/Pirater!/Privateers!, följt av Skuggornas mästare, Leviathan och Legend. Det handlar till stor del om färgbilder i realistisk stil, ofta med action, skräck och/eller magi inblandat. Förvänta dig pirater, 1700-tal med sago- och skräckinslag, science fiction under vattnet och enklare svartvita bilder i serietidningsstuk.
 • Om du så vill har du även möjlighet att måla kartor, designa kort, måla spelledarskärm och göra omslag till större supplement.
 • Skulle du vilja har du även möjlighet att måla konceptbilder för utveckling av vissa supplement eller spel, och i slutänden hjälpa till med att designa utseendet på allt från teknologi till monster.
 • Bor du i närheten av Göteborg har du möjlighet att komma över till MylingSpel för genomgångar, eller till och med för att spela, måla lite eller diskutera målartekniker.

Kunskaper

 • För att passa bland oss andra lätt smågalna kreatörer behöver du vara pålitlig, ärlig, hjälpsam och trevlig. Du måste kunna göra det du åtar dig och göra det till satt deadline om en sådan finns. Kan du inte göra något färdigt är det viktigt att du är ärlig och säger till i god tid. Hellre att vi blir lite besvikna än att Tina blir ihjälstressad när hon får göra bilden i sista sekunden.
 • Du måste vara självgående, brinna för rollspel, tycka om att måla för skoj skull ha lätt för att ta egna initiativ. Det är viktigt att ingen ska behöva tjata på dig om något.
 • Du måste kunna måla realism, science fiction och/eller fantasy i färg (eller har rätt förutsättningar och vilja lära dig). Inga kantlinjer och bakgrund till alla bilder är ett krav. Det är bra om du är lika bra som Tina Engström, eller bättre.
 • Du måste godta de regler som anges nedan.
 • Du måste vara bra på att kommunicera och inte tveka att fråga om det är något som är oklart.
 • Du bör vara relativt bra på att göra egna efterforskningar om allt från historia och mode till framtidsteknologi.
 • Du måste kunna måla texturer och ytor så att de inte ser digitalt plastiga ut.
 • Du måste kunna hantera proportioner och perspektiv.
 • Du måste kunna hantera ljus, skuggor och hur ljus lyser upp.
 • Det är en bonus om du ger Tina tillåtelse att korrigera mindre konstigheter, problem med ljus, proportionsfel och dylikt vid sättning. Men det är INTE ETT KRAV. Det är bara om du själv vill, för att kunna släppa bilder som du till slut tröttnar på att korrigera. Det är bara en sak som vi har märkt snabbar upp allt en del.
 • Du bör ha grundläggande kunskaper om upplösningar, tryckteknik och dylkt, men det är inte heller ett krav. Kan du inte sådant får du ganska snabbt lära dig om det.

Förmåner

 • Så länge som du skapar en eller flera bilder i månaden åt andra inom MylingSpel får du ett exemplar av alla normala produkter som vi publicerar (ej lyxversioner eller begränsade utgåvor). Du får ett extra exemplar av produkter som du bidrar med bilder, text eller korrektur till, för inplastning, till din CV, till försäljning eller vad du nu vill.
 • Precis som andra inom företaget kommer du att få en pott som kan användas för "köp" av produkter och tryck av egna alster. Potten fylls på när du bidrar med en bild eller en text.
 • Ber du om det så skickar vi över PDF-er av betaversioner av kommande produkter.
 • Du har personlig tillgång till Tina Engström om du behöver tips och råd angående målningstekniker, ljus, skuggning, perspektiv, proportioner, disposition, färger, blickfång, upplösningar, färgprofiler, utfall, beskärning, tryckteknik, svenska, formspråk, grammatik, design, sättning och sådant. Hon har flera års erfarenhet av illustrerande, målning, författande, sättning och tryck som hon gärna delar med sig av till medarbetare.
 • Du får full tillgång till våra hemsidor, forum och facebooksidor. Vill du koppla en personlig blogg eller göra reklam för något privt där, har du möjlighet till detta.
 • Du har rätt till en e-post-adress på mylingspel.se..
 • Börjar vi någonsin tjäna pengar på att skapa rollspel kommer du att få en bonus då och då.
 • Du har rätt att ge ut egna produkter genom företaget, dock ej egna spel eftersom vi har satt stopp för att fler personer ska ge ut spel genom oss. Du kan dock skapa olika supplement, konstböcker, udda tillbehör och sådant til våra spel.

Regler och hur vi arbetar

Det finns några saker som du måste vara medveten om innan du börjar måla, skriva eller hjälpa oss på annat sätt, det är hur vi hanterar bilder och annat material som du bidrar med.

 • Det är bra om du skriver under dina verk.
 • Ditt namn kommer att synas i boksupplement som du bidrar till.
 • När det gäller bildmaterial och annat som uppnår verkshöjd behåller du naturligtvis upphovsrätten till dina verk. Du kan inte göra dig av med den enligt svensk lag så länge som du inte är officiellt anställd (vilket vi ännu inte har råd med).
 • Du måste vara medveten om och acceptera att vi ofta beskär bildmaterial för att passa layout och sättning av text. Detta inkluderar att fem millimeter skärs bort i utfallet för bilder som ligger längs en sidkant. När det gäller utfallet är det din skyldighet att lägga en eventuell signatur så att den inte skärs bort bara för att den ligger inom 5 mm från bildens kant. Har du följt våra riktlinjer kommer vi att säga till dig att flytta signaturen, alternativt göra det själva, om beskärning skulle ta bort den. Vi gör i normala fall allt för att så mycket som möjligt av en bild ska komma med.
 • Du måste även vara medveten om att vi kommer att redigera och korrekturläsa textmaterial som du bidrar med, för att se till att de har rätt läsbarhet, disposition, språk, termer, längd och textform. Vid större förändringar och om något extra behövs kommer du att få göra detta så länge som du inte ber andra om att hjälpa dig med det.
 • Små färg- och kontrastjusteringar kommer alltid att göras inför tryck, liksom färgkonvertering om fel profil levereras för någon form av material. Det är standardförfarande och är ett krav för att att bilder inte ska riskera att få fel utseende efter tryck. Varje tryckeri har sina egna krav och inställningar och varje typ av papper kräver egna inställningar. Görs det rätt kommer bilder och grafiskt material sedan att vara så lik ditt original som möjligt även i tryck.
 • Bildmaterial måste levereras i rätt storlek. De ska vara 300 dpi och minst 2000 pixlar i bredd, om inte annat anges. Digitalt målade bilder måste målas i minst den upplösningen, inte skalas upp efteråt.
 • Vid illustrationsarbete får du vara beredd på att du kan komma att få göra om vissa bilder, justera dem något, eller måla om en del av en bild för att de ska kunna användas till en skribents syfte. Skribenter är gnälliga och har ni inte utvecklat bilden och motivet tillsammans finns alltid risken att bilden inte riktigt är så som skribenten hade hoppats. Se gärna till att prata om bilder under arbetet så att antalet justeringar blir så få som möjligt och så att både du och skribenten blir glada. Tänkt dock på att justeringar händer och oftast är en naturlig del av hela processen.
 • Vi andra blir lyckliga om du följer riktlinjer, mallar och stilar som finns för bilder, design och text till våra olika spel.
 • Textmaterial ska helst levereras som INDD, RTF, DOC, DOCX eller HTML med väl utmärkta rubriknivåer. Levereras TXT-format ska varje rubrik ha nivå markerad med minunstecken framför. Antalet minus ska överensstämma med rubriknivån, hur djup den är. När det gäller annat relaterat till textformatering, se våra generella skrivregler.
 • När du börjar med oss kommer vi att skriva under ett avtal gällande material som du lämnar över till MylingSpel. Det går i princip ut på att vi får publiceringsrätten för sådant som du skickar över och som du säger är färdigt. I gengäld kommer rätten till allt bildmaterial, men ej text och layout och dylikt, att gå tillbaka till dig om MylingSpel lägger ner verksamheten. Plus då att du även får papper på de förmåner som anges ovan.
 • Du kommer alltid ha rätt att visa upp bildmaterial som du bidrar med till MylingSpels produkter och sälja enstaka reproduktioner i konstsyfte. I vissa fall kan vi dock be dig att inte visa upp dina verk förrän produkten har släppts.
 • Skriver du, eller skapar en hel produkt, som ett äventyr eller en konstbok, kommer vi att skriva ett avtal för licrns att ge ut den. Du får sedan ett antal exemplar av boken, rätt att köpa den till återförsäljarpris, samt en slant till din pott för varje sålt exemplar. Pengar som sedan blir över går främst till att betala för trycker av din produkt, samt för att säkra tryck av ännu en produkt om vi nu lyckas sälja mer än normalt.
 • Ingen på MylingSpel tjänar något på att skapa spel och tillbehör, förutom att de får olika produkter. I stort sett alla spelskapare här har snarare betalat en massa för att kunna skapa underhållning i form av spel åt andra. Tina, Jörgen och Robert har fått betala tiotusentals kronor för uppstart, lagerkostnader och privat hjälp. MylingSpel är därmed främst ett indieförlag för hobbyister. Med det sagt förväntar vi oss inte att du ska lägga ut något på produkter här, mer möjligen om du plötsligt vill sätta samman ett eget projekt och betala delar av det ur egen ficka.
 • Det mesta av det här är bara flytande formaliteter och riktlinjer. Blir du verkligen en del av MylingSpel, kommer det mesta att sköta sig självt av bara farten.