Mylinglogo

Barnarov

Bild

Långt upp i norr, långt bort från Versailles praktfulla palats och intrigerande ädlingar, ligger Ytterby - en by som under många sekel har haft fred. Det är en by som alltid har lyckats undgå krig, svält och olycka, fram tills nu ...

Det är nådens år 1676, och snapphanarna plågar Ytterbys befolkning. Samtidigt drabbas traktens barnfamiljer av en tragedi: någon stjäl deras barn. Är det snapphanarna som ligger bakom även detta? Kanske är det trollen, såsom det viskas om bland de vidskepliga invånarna? Eller är det helt enkelt en del av kronans planer för att smutskasta dansken?

Barnarov är ett äventyr uppbyggt av högvis av små händelser, intriger, konflikter och personer med egna viljor och mål. Hela äventyret är därmed till stor del uppbyggt som en verktygslåda, ur vilken spelledaren kan plocka fram vad som verkar passa bäst för stunden.

Innehåll

Inkluderat i häftet är:

  • Äventyret Barnarov, ett sagoäventyr i ett krigsdrabbat Sverige.
  • En kort beskrivning av den lilla byn Ytterby och dess befolkning.
  • Information och spelvärden för relevanta sagoväsen.
  • Information och spelvärden för snapphanarna.
  • En sammanfattning av situationen i Sverige samt kriget mot danskarna år 1676.

För att använda denna bok behöver du En Garde! III eller Pirater!.

Häftet

Häftet har 44 sidor i US Trade-format (15 x 22,5 cm). Det finns både i bruntonad och svartvit utgåva, plus som PDF.

Övrig information

Barnarov har i grunden många år på nacken. Äventyret är en kraftigt omarbetat version av ett äventyr som Robert Jonsson gjorde till ett annat spel för många många år sedan.

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: