Mylinglogo

Skeppskortlek

Bild

Denna manöverkortlek är ett utmärkt spelhjälpmedel för alla som vill använda sig av sjöslag i sina kampanjer. Kortleken är till för att underlätta sjöstrid som den beskrivs i Pirater! och Skepp!. Den innehåller minilkortlekar för allt som behövs, från manöverkort till kort med skeppsdata för slumpmöten till havs. Skeppsfigurer kan naturligtvis sedan köpas till för att användas istället för medföljande skeppskort, om inte annat för att ge bättre inlevelse och spelkänsla.

Innehåll

Kortleken innehåller följande:

  • 55 plasttäckta högkvalitativa kort.
  • Två uppsättningar manöver- och attackkort, en per sida i en sjöstrid. Det är fyra par attackkort och tolv par manöverkort.
  • Fem avståndskort till för att visa antalet längder mellan två stridande.
  • Två skeppsmarkeringskort med en siluettbild på ett skepp från ovan. Dessa är till för att visa vilken sida skeppen vänder mot varandra.
  • 13 stycken kort med skeppsdata för ett urval av de skepp som tas upp i Skepp!. 13 av de skepp som är troligast att möta som handlare eller pirat finns med. Korten kan användas vid snabbt påhittade möten till havs, eller till och med för att slumpa fram möten. Fyra olika promokort finns dessutom extra och kan fås vid köp av oss på konvent. Dessa är kort med en örlogsdjonk, en skattgaleon, en slavnau, respektive Flygande holländaren.
  • Två kort med lathund för stridsfasens uppbyggnad. Korten är främst menade som hjälp.
  • Ett kort med kortfattad information om hur kortleken är tänkt att användas.
  • Alla baksidesbilder, designen och all grafik är skapad av Tina Engström, författaren av En Garde! III och Pirater!.

För att använda denna produkt behöver du En Garde! III eller Pirater!.

Bild

Kortleken

Kortleken består av 55 högkvalitativa kort i pokerstorlek. För att öka livslängden och ge en bättre kvalitetskänsla är de dessutom täckta med ett lager plast. Korten är tryckta i England.

Användning

Vid användning i sjöstrid läggs de två skeppskorten upp i rätt läge och ett avståndskort placeras emellan för att visa hur långt det är mellan dem. Varje stridande part får en av de två uppsättningarna manöver- och attackkort.

I början av stridsfasen väljer sedan varje stridande ett manöverkort i hemlighet. Dessa vänds sedan upp samtidigt, varvid slag slås och resultatet appliceras på avståndskort och skeppskort. I attackfasen väljer båda sidor sedan varsitt attackkort och följer instruktionerna. Är båda skepp fortfarande med i striden börjar nästa stridsfas.

Bild

Kortleken räcker för strid mellan två skepp. Fler kortlekar kan naturligtvis köpas och användas vid fler stridande. Glöm sedan inte heller att våra skeppsfigurer är perfekta att använda istället för medföljande skeppskort.

Övrigt

Skeppskortleken kom till nästan som en slump och finansierades till hälften via crowdfunding.

Promokorten som finns är tryckta i begränsad upplaga, endast 14 kort per sort. De som hjälpte till att finansiera kortleken har fått företräde. Bara runt hälften finns kvar till konventsbesökare. De som handlar av oss på konvent får ett kort per kortlek de köper. Detta tills korten är slut ...

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: