Mylinglogo

MylingSpel på GothCon

Nyhetsbild

MylingSpel kommer att finnas på GothCon även i år. Vi har två rollspelsarrangemang, demonstration av ett brädspel och hela vår butik.

MylingShop

Vi kommer att sätta upp vår butik i spelmakarrummet tillsammans med de andra spelltillverkarna. Här kan du komma och fynda och köpa våra produkter till konventspriser. Förutom vårt vanliga utbud har vi även försäljning av Sägen och Tellus.

I och med att vi som sitter där lätt riskerar att få det tråkigt välkomnar vi att folk kommer och pratar med oss. Så var inte rädd för att stanna till vid våra bord, ta en spelkatalog, norpa lite konventsgodis och babbla en stund.

Demonstration av Söderhavets kapare utgår även från butiken, liksom våra tävlingar. Den som vill göra av med stora summor pengar kan dessutom köpa en tavla av Tina Engström. I butiken kan en halv alfa av Skuggor över Europa beskådas av den som är intresserad. Häftet som vi har producerat väger in på 100 sidor, och tar upp tre deläventyr av åtta.

Information om spelmakarrummet finns på GothCons hemsida.

Guld och gröna skogar

"Ett sting i halsen. Jag greppar den lilla oansenliga befjädrade pilen. Ingen smärta; jag känner ingen smärta! Det går knappt att andas den brännheta fuktdrypande luften i det här gröna helvetet. Benen viker sig hur mycket jag än kämpar. Faller ner på knä. Diego vänder sig mot mig i en storm av pilar och spjut och skriker. Svagt hör jag hans desperata röst, dämpad når den mig trots att han skriker; "Gabrielle! Gabrielle! Res dig, vi måste fly!". Jag vill svara honom, men kan inte. Skräcken i hans ögon när han ser vad som ligger i min hand. En isande kyla kryper snabbt uppför ben och armar medan jag drar mina sista andetag, fullt medveten. Mörkret sluter sig om mig. Allt ljud tynar bort. Allt är tyst och stilla?"

Guld och Gröna Skogar handlar om skattjakt i Guatemalas berg och regnskogar. Betoning är lagd på halsbrytande action och äventyr med vissa inslag av mystik. Indianer, djungler, guld, dödskallar och fjädrar utlovas. Detta är MylingSpels officiella GothCon-äventyr till En Garde! III för 2012.

När det gäller detta arrangemang har vi ett överflöd av spelledare till pass Pass 2 Fr 16:00 - Fr 21:00 och Pass 5 Lö 16:00 - Lö 21:00. Tillåter GothCon det är det därmed möjligt att få spela under de passen trots att man inte är föranmäld.

Mer information finns på GothCons hemsida.

Blod och pussel

Årets Bortom-scenario kretsar kring ett antal karaktärer som slitits bort från sina liv. De vaknar upp tillsammans med okända män och kvinnor i ett litet rum med låsta dörrar. Vem har fängslat dem där och i vilket syfte? Karaktärerna måste ta reda på varför om de vill överleva vistelsen i sitt fängelse, för faror lurar på platser man minst anar.

Är du bekant med filmer som Cube och Saw eller teveserier som Persons Unknown vet du vad du har att vänta. Små avgränsade ytor, pussel som måste lösas för att ta sig ur pressade situationer och hanterande av ständiga problem som uppstår bland de fängslade karaktärerna.

OBS! Vissa scener i scenariot kan uppfattas som magstarka så härmed varnas känsliga spelare.

Mer information finns på GothCons hemsida.

Söderhavets kapare

Söderhavets kapare är projektnamnet för MylingSpels piratbrädspel. Tanken är att vi ska ha det i vår butik. Den som sedan vill kan be om en testomgång och låna spelet. Med lite tur har vi tillgång till spelbord intill butiken, annars finns troligen möjlighet att spela i rummet intill spelmakarrummet. En spelomgång har under testspel tagit mellan två och fem timmar, som kom väl förberedd.

Spelet går ut på att få sin kolonialmakt att vara den enda med inflytande i området som spelet omfattar. Spelaren ikläder sig rollen som kapare, skaffar ett skepp med besättning och seglar ut för att plundra. Det är möjligt att spela i lag eller helt kooperativt mot spelet. Grundtanken är att spelet ska ge en intressant berättelse, helt enkelt ett riktigt äventyr.

Lite bilder och lite mer information finns på Tinas blog.

Tävlingar

Vi kommer att anordna ett par tävlingar vid butiken. Den första kommer enligt osäkra källor att bli en tävling om bästa pirathatt. Vik en hatt av papper och dekorera den som du vill. Vinnaren koras helt odemokratiskt av MylingSpel. Vinnaren får välja lite varor i vår butik. En andra tävling kommer troligen också att hållas, men vi har ännu inte hört några rykten om vad det kan tänkas vara.

Tinas tavlor

Tina Engström, vinnare av Boningens Guldgnom för bästa rollspelsillustratör 2011, kommer att ta med sig tio tavlor i storformat för försäljning. Det handlar om utskrift på canvas av stora digitala målningar. Alla kommer sannolikt inte att kunna ställas eller hängas upp så vill du titta på dem är det bara att fråga. Den som vill stödja en sjukskriven konstnär kan köpa en eller flera av dem för ohemult mycket pengar (materialkostnad och timvis av arbete kostar).

Mer information om tavlorna finns på vårt forum.

2012-04-03 - Läst 6577 gånger

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: