Mylinglogo

Förköp av Skuggornas mästare

Nyhetsbild

Vi har nu äntligen fått upp crowdfunding-projektet för Skuggornas mästare på FundedByMe. Skuggornas mästare kom ut 1988 och var Ragnarök speldesigns andra spel (En Garde! var det första). Spelet var i grunden ett modernt agentspel. Man kunde spela agent, ninja eller brottsbekämpare och inte mycket var speciellt allvarligt menat på något sätt. Inspirationen bakom spelet var nämligen sådant som B-actionfilmer, halvdassiga och gärna skrattretande thriller- och agentserier och liknande. Det fanns gott om sådant som snillrika agentprylar, utomjordingar, slemma skurkar och allt möjligt annat mer eller mindre osannolikt.

Jubileumsutgåvan bygger vidare på det och försöker efterlikna originalets stämning och stil. Spelvärlden har byggts ut, men är i grunden densamma. Världen är vår egen, fast med vissa skillnader. De flesta myter och legender har ett visst korn av sanning. Många teorier och rykten om utomjordingar och konspirationer är mer verkliga än vad de flesta vill tro. Från skuggorna försöker mäktiga organisationer kontrollera världen. Övernaturliga väsen verkar i det fördolda och går ibland ut i världen för att leva som människorna, eller för att sabotera för dem. Utomjordingar vakar över och experimenterar på människorna, samtidigt som de infiltrerar regeringar och viktiga organisationer. I det yttre mörkret finns de äldste. De vakar, och försöker få så många tillbedjare som möjligt så att de kan festa på deras själar när de dör. Samtidigt krigar de med varandra, om makt, enskilda väsen och till och med hela världar. Det är i denna värld som rollpersonena försöker göra skillnad. Den som vill kunna spela i samma tidsperiod som originalet kan göra det, i och med att spelvärlden beskrivs både 1988 och under nutid.

Är du intresserad av att se Skuggornas mästare i tryck får du gärna hjälpa till att finansiera spelet och sprida budskapet till alla du känner. Som tack får du naturligtvis spelet och eventuellt lite extraprylar, beroende på hur mycket du lägger. Det är fullt möjligt att skänka bara ett par tior om det är så, ända upp till flera tusen. Många av specialprylarna i tackpaketen är mer eller mindre unika och kommer inte att säljas av oss i framtiden. Vill du ha något riktigt speciellt och har råd har du med andra ord chansen nu.

Länk till projektet och mer information om spelet finns på följande länk: http://fundedbyme.com/projects/1686/skuggornas-mastare-jubileumsutgava-25-ar/

Observera att det ligger en länk till en förhandstitt av spelet på projektsidan. Så gå gärna dit och titta. Projektet går ut 7 maj, vilket med andra ord blir sista chansen att bidra.

2013-03-22 - Läst 6609 gånger

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: