Mylinglogo

MylingSpel på WarCon

MylingSpel kommer att närvara på WarCon i Varberg även i år. Precis som förra året kommer vi dock bara att vara där under lördagen 27 juli.

Butik

Vi kommer att sätta upp butik i ett litet rum intill Eldars spelbar. Där kommer vi att sälja våra rollspelsprodukter samt en del småplock som tärningar, pennor, konst och en hel del annat. Vi har med oss två rollspelsprodukter som inte säljs i butik eller ens på vår hemsida. Dessa är GothCon-äventyret Ad maiorem Dei gloriam och lyxutgåvan av Pirater! i box (innehåller bland annat spelet, tennfigurer, en unik version av Väsen helt i färg, tärning, tärningspåse och lite lösblad). Den som vill kan även tjuvkika på vissa av våra kommande produkter, främst Skuggornas mästare oh Skuggor över Europa.

Dessutom kommer vi att sätta fram brädspelet Söderhavets kapare för dem som vill testa att spela. Tänk dock på att det vanligen tar en stund att spela, ofta mellan två och fyra timmar. I spelet tar spelarna på sig rollen som kapare för en kolonialmakt och har till uppgift att jaga ut alla andra länder från området. Detta görs genom handel, plundring, skövling, erövring av skepp och ett och annat äventyr. Varje spelare har sin kapten, skaffar sig ett skepp och samlar ihop en besättning för att åstadkomma detta. Skepp går sedan att uppgraderas eller bytas ut under spel och kaptenen kan få både allierade och speciell utrustning för att underlätta arbetet.

En Garde! III/Pirater!-arrangemanget Dårarnas ö

I år kommer vi att arrangera en gammal favorit i repris, nämligen det gamla äventyr Dårarnas ö.

Scenariots namn: Dårarnas ö
Antal spelare: 4-5 spelare
Dag: Lördag
Tidpunkt på dagen: Klockan 15 - 20
Spelledare: Jörgen åkerklint

"Det här var fullkomligt outhärdligt! Vindens vinande och braket av vågorna som slog över däck var hemskt nog bara det, men det var det konstanta gungandet som fick droppen att rinna över. Kapten skulle minsann få höra ett sanningens ord! Det gick inte att sova i den alldeles för korta kojen och till råga på allt hade han börjat må illa också. Om inte kaptenen gjorde något åt saken ögonblickligen skulle han minsann se till att få honom avskedad!

Rosenrasande och ytterst förnärmad började Sir Ewan Nighy klä på sig tillräckligt mycket av sina kläder för att ge ett acceptabelt intryck. Slarvigt påklädd stormade han sedan ut i korridoren och föll genast omkull på grund av den grova sjön. Ewan började svära högt bara för att tystna när en kraftig stöt gick genom skeppet. Ett högt ljud som av splittrat trä hördes?"

Efter ett skeppsbrott lyckas rollpersonerna ta sig iland på en liten ö, en ö som verkar vara mycket svår att ta sig ifrån. Enda sättet är om de på något vis får tag i en båt eller lyckas ta sig ombord på ett skepp. I farvattnen finns ju faktiskt allt från infödingar och pirater till handelsfartyg och olika nationers krigsfartyg. En mer trängande fråga är dock vad det är för skuggor som verkar röra sig genom öns täta vegetation?

Dårarnas ö är ett äventyr till Pirater! och En Garde! III. Rollpersoner finns färdiga och en kort genomgång av reglerna kommer att hållas innan spel. Inga förkunskaper krävs därmed, även om det naturligtvis alltid är en fördel.

2013-07-01 - Läst 5529 gånger

Bild

Kommentera sidan

Lämna gärna en kommentar eller fråga om sidan och dess innehåll. Författarnamnet som kommer att synas i din kommentar är samma som du använder i forumet.

Kommentar:

Skriv "Jag är människa" för att visa att du inte är en bot: